Hva fikk disse selskapene plutselig interessert i Bitcoin?

Bitcoin har lagt merke til seks sterke vekstdager i rad da prisen steg med 11,23%, fra $ 10,547 til $ 11,731.

En medvirkende faktor for den plutselige økningen i verdien av eiendelen var Square kunngjøring om at den kjøpte omtrent 4 709 Bitcoin til en samlet pris på $ 50 millioner. Square Inc satte 1% av sine totale eiendeler i BTC, etter Microstrategy Inc. som kjøpte totalt 38 250 BTC tidligere i september til en samlet pris på $ 425 millioner.

Mens dette er to fremtredende navn, har ni børsnoterte selskaper satset på Bitcoin. I følge data fra Bitcoin Treasuries var Galaxy Digital, Hut 8 Mining Corp, Voyager Digital, Riot Blockchain, DigitalX, Cypherpunk Holdings og Agro Blockchain noen andre navn, som også var direkte i virksomheten knyttet til digitale eiendeler.

Selv om Microstrategy har vært selskapet med den største tildelingen når det gjelder Bitcoin, var Grayscale ledende når det gjelder faktiske Bitcoin-beholdninger.

Selv om de store bitene av BTC-beholdninger skiller seg ut, fikk de fleste av dem null. Fra å ha null BTC til dykking i den dype enden har vendt mange hoder. Jack Dorsey, medstifter av Square, har fortsatt å høre om synet på Bitcoin og bruken av det, men mange private selskaper som Microstrategy startet helt fra bunnen av.

Så, hva fikk disse selskapene plutselig interessert? Som det viser seg, de samme faktorene som individuelle investorer. Ecoinometrics fremhevet at Bitcoins eiendommer som sikkerhetsmidler, likviditet, lagring, sikring mot inflasjon og asymmetrisk innsats, var det som trakk interesse. Individuelle investorer kan satse på en liten del av investeringen, men bedrifter skalerer den bare høyere.

Bitcoin likviditet

Kjøpet av slike store selskaper førte til en økning i følelsen, men hadde ingen stor innvirkning på BTCs pris i markedet. Dette var interessant fordi investorer og tilskuere alltid har pekt på Bitcoins volatilitet som en ulempe som gjør at den ikke er likvid nok til å absorbere store transaksjoner. Imidlertid, etter Sqaures utførelsesstrategi, påvirket ikke kjøpet verdien av BTC.

Dette hjalp dem med å bevise for andre selskaper om BTCs potensial til å absorbere store transaksjoner og løpetiden til eiendelen. Dette kan invitere flere selskaper til å se på BTC som en moden eiendel og vedta den som en reserveaktivitet.