Från kontanter till katt – ett nytt försök att „göra Bitcoin bra igen“ i verk

Det verkar som att Cryptoverse kan se en annan avsnitt av Bitcoin Cash (BCH) gaffelserien.

„Jag överväger att bygga en ny Bitcoin-gaffelarv från BCH som heter Bitcoin Cat. Det är ett tillfälligt namn. Katt är söt och ofarlig, [de] kommer inte att ha ett krig,“ sade Haipo Yang, grundare av krypto gruvpool ViaBTC och crypto exchange CoinEx – hänvisar troligen till de ryktade meningsskiljaktigheterna med Bitcoin ABC-teamet.

Chris Pacia, ledande utvecklare av peer-to-peer-marknadsplatsen OpenBazaar och en volontär BCH-utvecklare, sade den 3 augusti att „flera personer går [redigerar] ut“ från utvecklarmötet.

Rapporter om en hård gaffel som eventuellt beror på oenigheterna om svårighetsalgoritmen började komma ut redan dagen innan

Yang tillade att BCH-samhället behöver „riktiga ledare“ och att alla som gillar BCH är välkomna att delta i att bygga „KAT“: „Låt oss göra Bitcoin bra igen!“

Samtidigt tillkännagav en av de ledande BCH-utvecklarna, Amaury Sechet, idag den planerade nätverksuppgraderingen för 15 november, med två förändringar i implementeringen av programvaran för fullständig nod för Bitcoin ABC:

en ändring av algoritmen för anpassning av gruvproblem

tillägget av en ny Coinbase-regel som säger att „alla nybrytade block måste innehålla en utgång som tilldelar 8% av de nyligen utvunna mynten till en specifik adress.“
„Medan vissa kanske föredrar att Bitcoin ABC inte genomförde denna förbättring är detta tillkännagivande inte en inbjudan till debatt. Beslutet har fattats och kommer att aktiveras vid uppgraderingen i november,“ sade Sechet.

Och medan vissa verkar övertygade om att detta betyder en hård gaffel, hävdar andra att det är ett försök att undvika en. Som sagt, huruvida det kommer att finnas en hård gaffel alls är fortfarande osäkert.

Som en påminnelse, är BCH resultatet av en Bitcoin (BTC) hård gaffel i 2017. Ett år senare, BCH också gick igenom en hård gaffel egen, producerar Bitcoin cash ABC och Bitcoin SV (BSV) . Idag beskriver Bitcoin ABC sig som „en fullständig nodimplementering av Bitcoin Cash-protokollet.“

All denna stridighet och delning tog en stor avgift på Bitcoin Cash-gemenskapen, och denna potentiella nästa, viss oro, kan leda till ytterligare splittring i själva samhället.

Vid pixeltid (14:15 UTC) handlas BCH till 304 USD och ökar med 2,6% på en dag och 6% på en vecka. Priset har också ökat med 25% på en månad, men det har minskat med 13% på ett år.